εχουμε καποια ενημερωση για την εκβαση της δικης ?

από anavoli 19/05/2009 6:56 μμ.


Ξεκίνησε σήμερα κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας η δίκη για τα «πράσινα παπούτσια».Στο εδώλιο του μικτού ορκωτού δικαστηρίου Κατερίνης  κάθονται 5 άτομα κατηγορούμενα για κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών και βομβών, εμπρησμών.
Σήμερα εξετάστηκαν τρεις βασικοί μάρτυρες,ενώ η υπεράσπιση πρόβαλλε βίντεο με τα επεισόδια που σημειώθηκαν τον Μάιο του 2007 έξω από το ΑΠΘ. Η δίκη διακόπει και θα συνεχιστεί την Πέμπτη.

ΟΛΟΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΘΩΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ,ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ Ο ΕΝ ΛΟΓΩ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ.

Μ.

http://prezatv.blogspot.com/2009/05/blog-post_2788.html

από αντιγραφη 19/05/2009 7:33 μμ.


Η μπασκηναρία της Θεσσαλονίκης έχει παράδοση στο να χρησιμοποιήσει αλόγιστη βία εναντίον διαδηλωτών, και να στήνει σκευωρίες.

Το τελευταίο θύμα της ήταν ο19χρονος Παναγιώτη Κετίνης. Βρέθηκαν δυο μπάτσοι και κατέθεσαν για τον φοιτητή: «Από τον σωματότυπό του, το ακριβές του χρωματισμού και του είδους των υποδημάτων του (πράσινα αθλητικά), του παντελονιού (κοντό ως το γόνατο) και της μπλούζας (φέρουσα σχέδια), πείστηκα χωρίς καμία αμφιβολία ότι είναι ο δράστης των προαναφερομένων πράξεων». ( Του φώρτωσαν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για ρίψεις μολότοφ και καταστροφή αυτοκινήτων έξω από το ΑΠΘ)

Με τέτοιες καταθέσεις μόνο σε φασιστικό στρατοδικείο θα μπορούσε να καταδικαστεί ο φοιτητής.

Πρώτον ο σωματότυπος του δράστη που περιγράφουν οι μπάτσοι δεν έχει καμιά απολύτως σχέση με την κορμοστασιά του Π. Κ και δεύτερον το πιο σημαντικό 14 συμφοιτητές του καταθέτουν ένορκα ότι την ώρα των επεισοδίων ο 19 Π. Κ διασκέδαζε μαζί τους σε πάρτι ραδιοφωνικού σταθμού.

Επανερχόμαστε στην περιπέτεια του Π. Κετίνη γιατί ξεκινάει αύριο, -ήταν να δικαστει στις 2 Δεκέμβρη αλλά τότε αναβλήθηκε- στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κατερίνης η δίκη του.

Το πιθανότερο είναι ότι θα αθωωθεί.

Ο φοιτητής, όμως προφυλακίστηκε για 46 ολόκληρες ημέρες στις φυλακές ανηλίκων Αυλώνα. Στερήθηκε την ελευθερία του και βίωσε σε άθλιες συνθήκες γιατί έτσι καύλωσε σε κάποιους μπάτσους και τον τύλιξαν σε μια κόλα χαρτί.

Ποιος θα τον αποζημιώσει για την σωματική και ψυχική ταλαιπωρία που πέρασε;

Τελευταία ενημέρωση Τρίτη 19/3: Η δίκη ξεκίνησε με καυαθέσεις μαρτύρων κατηγορίας και διεκόπη για να συνεχιστεί την Πέμπτη.

Από Βαθύ Κόκκινο

από ιηο 21/05/2009 5:52 μμ.


βγηκε αποφαση?

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License