Παρέμβαση διαμαρτυρίας στην πρυτανεία του Παν. Αθηνών για τη χθεσινή καταπάτηση του ασύλου

Παρέμβαση διαμαρτυρίας στην πρυτανεία του Παν. Αθηνών για τη χθεσινή καταπάτηση του ασύλου

60-80 φοιτητές/ριες και σύντροφοι/ισες από τον @/@ χώρο πραγματοποίησαν σήμερα παρέμβαση διαμαρτυρίας στον Πρύτανη και Αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών για τη χθεσινή εισβολή και καταπάτηση του πανεπιστημιακού ασύλου από τις αστυνομικές δυνάμεις καταστολής στην Πανεπιστημιούπολη Ιλισίων ενώ εντός και εκτός Πρυτανείας μοιραζόταν το παρακάτω κείμενο:

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΤΗΣ

Το απόγευμα της Δευτέρας 27 Απρίλη, με πρόσχημα τη συμπλοκή οπαδών ομάδων, μηχανοκίνητες δυνάμεις καταστολής καταπάτησαν το άσυλο του Πανεπιστημίου Αθηνών στην Πανεπιστημιούπολη των Ιλισίων. Με μια συντονισμένη και μεθοδευμένη κίνηση πάνω από πενήντα ένστολοι των ομάδων Ζ και Δ, εισέβαλαν μέσα στους χώρους της Πανεπιστημιούπολης, τρομοκρατώντας όσους βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο χώρο. Προέβησαν σε εξακριβώσεις στοιχείων, ελέγχους σε λεωφορεία και αυτοκίνητα, με αποτέλεσμα αρκετές προσαγωγές και 2 συλλήψεις.

Το περιστατικό αυτό αποτελεί τη μαζικότερη παραβίαση ασύλου τα τελευταία χρόνια. Η αλαζονική παρέμβαση των μπάτσων δηλώνει με τον πιο σαφή τρόπο ότι το ‘αστυνομικό κράτος’ επιδιώκει να ελέγχει κάθε γωνία της πόλης, μη ανεχόμενο την έννοια του ασύλου. Έρχεται να επιβεβαιώσει σε πρακτικό επίπεδο τα όσα διαγγέλλονται και τίθενται προς ψήφιση στην κατεύθυνση της καταστολής και του ελέγχου, ειδικά μετά την εξέγερση του Δεκέμβρη.

 Ήδη έχει κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για την ποινικοποίηση της κουκούλας στις ‘δημόσιες συναθροίσεις’ (του πιο απλού μέσου αυτοπροστασίας από τις κάμερες και τα δακρυγόνα). Ανοίγει ξανά η συζήτηση για τη χρήση καμερών για λόγους ‘ασφάλειας’. Ενώ δια στόματος του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδά (του ίδιου που συστηματικά αθωώνει πολιτικούς για οικονομικά σκάνδαλα κ.α.) βρίσκονται στο στόχαστρο οι καταλήψεις.

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΝΕΑ ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

ΠΟΡΕΙΑ, Τρίτη 28 Απρίλη, 18:00
πάρκο Ζ. Πηγής & Ναυαρίνου, Εξάρχεια

Αρχεία:

από ..... 28/04/2009 5:02 μμ.


ξερει κανεις αν υπαρχει καποια ανακοινωση απο την πρυτανεια ή καποια δηλωση τους στα σκατοκαναλα?

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License