Ο B.D.Foxmoor θεωρείται ανεπιθύμητος από τις κυπριακές αρχές

η δημοκρατία σε όλο της το μεγαλείο

Αναβλήθηκαν οι συναυλίες των Active Member στην Κύπρο

Ανεπιθύμητος ο Foxmoor

Απορία προκαλεί η ανακοίνωση ότι οι αρχές σταμάτησαν στο αεροδρόμιο το βασικό μέλος του γνωστού ελληνικού συγκροτήματος


Οι προγραμματιζόμενες συναυλίες των Active Member που επρόκειτο να δοθούν στην Πάφο, Λεμεσό και Λευκωσία στις 20, 21 και 22 Απριλίου 2009, αναβλήθηκαν όπως μας πληροφορεί ανακοίνωση του συγκροτήματος που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα www.lowbap.com, στην οποία αναφέρονται μεταξύ άλλων τα ακόλουθα: «Εκτάκτως σας ενημερώνουμε ότι οι τρεις συναυλίες στην Κύπρο αναβάλλονται. Το πρόβλημα προέκυψε μόλις σήμερα το πρωί στο αεροδρόμιο την ώρα της αναχώρησης. Ο B.D.Foxmoor ενημερώθηκε ότι θεωρείται ανεπιθύμητος από τις κυπριακές αρχές και γιΆ αυτό το λόγο δεν μπορούσε να ταξιδέψει. (!!!)
Λόγω αργίας σήμερα (Δευτέρα του Πάσχα) δεν μπορούμε να μάθουμε περισσότερες λεπτομέρειες για να σας ενημερώσουμε. Σύντομα ελπίζουμε ότι το θέμα θα λυθεί.
Επειδή λοιπόν η επιθυμία του γκρουπ είναι σαφώς και να εμφανιστεί στην Κύπρο, οι συναυλίες αυτές αναβάλλονται, δεν ακυρώνονται. Μόλις έχουμε νεώτερα θα σας ενημερώσουμε σχετικά. (...) Πάντως οι συναυλίες θα γίνουν πιθανότατα το καλοκαίρι».

«Δεν γνωρίζουμε...»
Χθες, λοιπόν, ημέρα Τρίτη, επικοινωνήσαμε με το Υπουργείο Εξωτερικών, αναζητώντας κάποιον υπεύθυνο για να μας πει αν γνωρίζει κάτι, για το εν λόγω συμβάν. Μετά από αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα και παρέλευση δύο ωρών, καταφέραμε να συνομιλήσουμε με ανώτερο λειτουργό, ο οποίος, όπως μας είπε, δεν γνώριζε τίποτα για το θέμα.
Μετά από λίγο επικοινωνήσαμε με τον ίδιο τον B.D.Foxmoor, ο οποίος με πολλή διακριτικότητα και ευγένεια μάς εξήγησε ότι καθώς τσέκαραν τα χαρτιά του στο ελληνικό αεροδρόμιο, η υπάλληλος του είπε ότι υπάρχει πρόβλημα και δεν μπορεί να ταξιδέψει προς την Κύπρο. Αυτός, τους εξήγησε ότι επισκέφτηκε το νησί πολλές φορές και δεν υπήρξε πρόβλημα και στη δική του επιμονή να μάθει κάτι, τελικά, οι άνθρωποι της ασφάλειας του ελληνικού αεροδρομίου επικοινώνησαν με την ασφάλεια του κυπριακού αεροδρομίου. Όπου, όντως, όπως του είπαν, πληροφορήθηκαν από Kύπριους συνάδελφους τους, ότι ο κ. Μυτακίδης δεν μπορεί να επισκεφθεί το νησί, διότι υπάρχει συστατική επιστολή από το 2001 που τον χαρακτηρίζει ως ανεπιθύμητο.
Όπως, μας είπε ο κ. Μυτακίδης, διά του δικηγόρου του κ. Κωνσταντόπουλου, προβαίνει σε διάφορες ενέργειες για να διαλευκανθεί η υπόθεση, που πιστεύει ότι πρόκειται περί παρεξηγήσεως.

Χωρίς εξήγηση
ΚατΆ αρχάς, το πρόβλημα που παρουσιάστηκε, είτε πρόκειται περί παρεξηγήσεως είτε όχι, δεν έχει σημασία. Αυτό που όντως έχει σημασία και που μας κάνει να υποψιαζόμαστε διάφορα, είναι ότι καμιά αρμόδια υπηρεσία δεν ήταν ικανή να μας δώσει σοβαρές πληροφορίες.
Ο B.D.Foxmoor είναι ένας πολύ γνωστός καλλιτέχνης που εδώ και μία εικοσαετία δραστηριοποιείται ποικιλοτρόπως, με κυκλοφορίες δίσκων, βιβλίων, διοργάνωση συναυλιών και φεστιβάλ, ενώ χιλιάδες νέοι στηρίζουν αυτή του τη δραστηριότητα. Πώς εξηγείται να του ανακοινώνεται από ανθρώπους της ασφάλειας ότι είναι ανεπιθύμητος από τις κυπριακές αρχές - ποιες κυπριακές αρχές (αστυνομία, υπουργείο, τμήμα αλλοδαπών και μετανάστευσης, το ίδιο το κράτος, ποιες;) και στη συνέχεια οι αρμόδιες κυπριακές αρχές να δηλώνουν άγνοια; Αναμένουμε από κάποιον αρμόδιο να μας πει τι έγινε. Διότι, εδώ δεν πρόκειται για κανένα σεσημασμένο κακοποιό, πληρωμένο δολοφόνο, βομβιστή ή έμπορα ναρκωτικών. Πρόκειται για έναν άνθρωπο που κατάφερε να ιδρύσει ένα από τα πιο ενδιαφέροντα μουσικά σχήματα που εμφανίστηκαν την τελευταία εικοσαετία στην Ελλάδα και που στο κάτω-κάτω, χιλιάδες νέοι άνθρωποι αγοράζουν τη μουσική του και συνάγονται στις συναυλίες του. Αυτοί δεν πρέπει να ξέρουν γιατί ο πολύ αξιόλογος αυτός καλλιτέχνης θεωρείται ανεπιθύμητος στην Κύπρο;ΓΡΑΦΕΙ ΠΕΤΡΟΣ ΛΑΖΑΡΟΥ

Κωδικός άρθρου: 867287

ΠΟΛΙΤΗΣ - 23/04/2009, Σελίδα: 55

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License