Το κίνημα των χωρίς στέγη διαδηλώνει σε 5 πολιτίες στην Βραζιλια

111111111

  Foto: Juliana Sott/Ag Free Lancer/AE

Μέλη του κινήματος των δίχως στέγη στην Βραζιλία πραγματοποίησαν διαδηλώσεις σε 5 πολιτείες της Βραζιλίας την Πέμπτη 16 Απρίλη και κατέλαβαν τις τοπικές έδρες της διεύθυνσης για τον επικοισμό και την αγροτική μεταρρύθμιση σε αυτές.

Στο Ρεσίφε 200 διαδηλωτές κατέλαβαν την έδρα της προαναφερόμενης διεύθυνσης απαιτώντας την νομιμοποίηση της κατάληψης αγροκτήματος που μένουν αυτή την στιγμή 15. 000 οικογένειες.

Στην έδρα της ίδιας διεύθυνσης στο Ρίο 200 ακτιβιστές του κινήματος εισέβαλαν απαιτώντας την νομιμοποίηση των καταλήψεων γης που φιλοξενούν αυτή τη στιγμή 3.000 οικογένειες, ενώ στην πόλη της Αλαγκόας 350 εργάτες προχώρησαν στην κατάληψη εγκατελημένου αγροκτήματος, έστησαν ένα πρόχειρο κάμπινγκ, και πραγματοποίησαν διαδήλωση στον εθνικό δρόμο.

Foto: Jean Pimentel/Zero Hora/Agência RBS

Στο Σάο Πάολο 150 οικογένειες κατέλαβαν αγρόκτημα στην περιοχή του Ιταραρέ.

Στην Γκόϊα μέλη του κινήματος κατέλαβαν 2 αγροκτήματα για να καλύψουν τις ανάγκες 2500 άστεγων οικογενειών στην πολιτεία

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κινήματος οι κινητοποιήσεις της Πέμπτης αποτελούν μέρος της πανεθνικής κινητοποίησης αγώνα, έχει σκοπό να επαναδραστηριοποιήσεις την αγροτική μεταρρύθμιση, να λύσει τα άμεσα προβλήματα χιλιάδων οικογενειών που παραμένουν άστεγες ενώ αποτελεί φόρο τιμής στα 19 μέλη του κινήματος που εκτελέστηκαν πριν από 13 χρόνια  στοEldorado dos Carajás.

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License