Την Παρασκευή 17 Aπριλίου αναμένεται η απόφαση του σουηδικού δικαστηρίου για το Pirate Bay

...

Ένας εκ ιδρυτών του δημοφιλούς site The Pirate Bay δήλωσε αισιόδοξος για την απόφαση του δικαστηρίου που αναμένεται την Παρασκευή 17 Απριλίου. Ο Peter Sunde είπε χαρακτηριστικά:

"Είμαστε σχετικά σίγουροι για την νίκη". Συνέχισε δηλώνοντας πως ακόμα και αν καταδικαστεί, τόσο αυτός όσο και οι υπόλοιποι τρεις κατηγορούμενοι, η λειτουργία της ιστοσελίδας θα συνεχίσει κανονικά.

Υπενθυμίζουμε πως το Pirate Bay είναι ένα από πιο δημοφιλή site παγκοσμίως σχετικά με προγράμματα ανταλλαγή αρχείων (p2p). Τον Φεβρουάριο του 2009 μετρούσε 22.000.000 ταυτόχρονους επισκέπτες. Ιδρυτές του Pirate Bay, το 2003, είναι οι Frederik Neij, Gottfrid Svartholm Warg, Carl Lundstrom και Peter Sunde. Στην ιστοσελίδα δεν φιλοξενείται καθοιονδήποτε τρόπο υλικό ή αρχεία που προστατεύονται από διατάξεις σχετικά με την πνευματική ιδιοκτησία. Αντιθέτως μπορεί κάποιος να βρει links για αρχεία torrent και έτσι να κατεβάσει το αντίστοιχο περιεχόμενο από τα p2p δίκτυα.

Εκπρόσωποι της μουσικής και κινηματογραφικής βιομηχανίας καθώς και των εταιρειών video games διεκδικούν από τους 4 κατηγορούμενους περίπου 10.5 εκατομμύρια ευρώ ως αποζημίωση για διαφυγόντα κέρδη από 10 εκατομμύρια παράνομα κατεβάσματα που έγιναν από το Pirate Bay.

Oι ιδιοκτήτες αντιμετωπίζουν την κατηγορία της παροχή βοήθειας στο να κατασταθεί διαθέσιμο υλικό που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα ενώ η αρχική κατηγορία ήταν η παροχή βοήθειας στην παραβίαση της νομοθεσίας περί πνευματικών δικαιωμάτων. Η αρχική κατηγορία μετατράπηκε την δεύτερη μόλις μέρα της δίκης.

Οι κατηγορούμενοι επανέλαβαν κατά την διάρκεια της ακρόασης πως οι ενέργειες τους είναι σύννομες με την σουηδική νομοθεσία αφού προσφέρουν υπηρεσίες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο νόμιμα όσο και παράνομα. Ο P. Sunde υπογράμμισε σε δήλωση του στο BBC:
"Εξακολουθούμε να πιστεύουμε πως δεν έχουμε πράξει τίποτα παράνομο για τους νόμους τους Σουηδίας. Δεν διαμοιράζουμε αρχεία. Απλώς παραθέτουμε τα links για αυτά. Το Pirate Bay θα εξακολουθήσει να λειτουργεί κανονικά. Τίποτα δεν πρόκειται να συμβεί ακόμα και αν χάσουμε την δίκη, για μία πλειάδα λόγων και γιατί απλώς θα ασκήσουμε έφεση."
Εάν οι 4 κατηγορούμενοι κηρυχθούν ένοχοι θα αντιμετωπίσουν χρηματικά πρόστιμα και ποινές φυλάκισης.

Η γραπτή ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου θα εκδοθεί την Παρασκευή 17 Απριλίου.

Πηγή: BBC
Μετάφραση: ADSL.gr

Στο site αναρτήθηκε σήμερα η εξής ανακοίνωση σχετικά με την απόφαση της Παρασκευής:

Press conference on Friday, 13.00 CET

"On friday we will get the verdict in the ongoing trial. It will not be the final decision, only the first before the losing party will appeal. It will have no real effect on anything besides setting the tone for the debate, so we hope we win of course.

Since a lot of people and press are really interested in the outcome of this part of the spectrial, we've decided to hold a small press conference on friday at 13.00 swedish time (GMT+1 / CET). It will be held on Bambuser, no-one is invited physically to participate, only digitally.

The URL for the Bambuser-stream will be posted on the front page of the site on friday some minutes before 13. If you're from the press or just interested in hearing our thoughts about the outcome, you are welcome to join the stream and chat."


Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License