Ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει 5 σημεία κοινής δράσης με το ΠΑΣΟΚ

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&artid=4510791&ct=1

Οι προτάσεις που διατύπωσε ο κ. Αλαβάνος ως βάση για συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ είναι: 

1Κατάργηση του Συμφώνου Σταθερότητας 2Απεμπλοκή από τη Συνθήκη της Λισαβώνας 3Αλλαγή του όρων λειτουργίας και των διαδικασιών της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας 4Επανεξέταση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής 5Ανάληψη πρωτοβουλίας εκ μέρους της Ελλάδας, ώστε να αποτραπεί η επανεκλογή του Ζοζέ Μπαρόζο στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Με τη δήλωση «διαπίστωσα μια διάθεση ουσιαστικότερης προσέγγισης των προοδευτικών δυνάμεων της χώρας» ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, ξεκινώντας την ομιλία του στην Παλαιά Βουλή, απάντησε σε όσα πρότεινε ο κ. Αλαβάνος και προχώρησε στο θέμα της ομιλίας του «πώς θα εξανθρωπιστεί η παγκοσμιοποίηση». 

«Το μεγάλο στοίχημα είναι να μη βρούμε νέα δόγματα, αλλά να βάλουμε στο επίκεντρο την αλληλεγγύη και την ανθρωπιά, την κοινωνική συνοχή και το περιβάλλον, εμβαθύνοντας ταυτόχρονα τη δημοκρατία μας», σημείωσε.

------------

ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗτους εξέφραζαν πηγές του ΠΑΣΟΚ για το ότι ο Αλέκος Αλαβάνος προέβη σε πρόταση συνεργασίας επί συγκεκριμένων σημείων. Διευκρίνιζαν όμως ότι η ικανοποίηση αυτή δεν οφείλεται στο περιεχόμενο των προτάσεων- τις οποίες χαρακτήριζαν “συζητήσιμες” αλλά “μη ρεαλιστικές”- όσο στην ενέργεια του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, που υπήρξε συνεπής στα όσα είχε συζητήσει στην κατ΄ ιδίαν συνάντηση με τον κ. Παπανδρέου και στην οποία είχε διαφανεί η “καλή χημεία” των δύο πολιτικών. 

Οι ίδιες πηγές έλεγαν ότι πρόκειται για τη δεύτερη κίνηση καλής θέλησης προς τον κ. Παπανδρέου στην οποία προβαίνει ο κ. Αλαβάνος μέσα σε μια εβδομάδα: προ ημερών στη συζήτηση για την ψήφο των αποδήμων, όταν ο Γιώργος Καρατζαφέρης επετέθη στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για την απουσία του στο εξωτερικό, ο Αλέκος Αλαβάνος όχι μόνον υπερασπίσθηκε τον Γιώργο Παπανδρέου, αλλά χρησιμοποίησε κι εκφράσεις του τύπου “προέρχεται από οικογένεια που αγωνίσθηκε κατά της χούντας” κ.λπ. Από την άλλη πλευρά, συνεργάτες του κ. Αλαβάνου σχολίαζαν ότι ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ δεν τρέφει ψευδαισθήσεις πως μπορεί να υπάρξει μια εφ΄ όλης της ύλης συμφωνία με το ΠΑΣΟΚ, αλλά ωστόσο θα εξακολουθεί να προτείνει άξονες συνεργασίας σε επιμέρους ζητήματα κυρίως με στόχο να αναδείξει ο ΣΥΡΙΖΑ τις θέσεις που έχει και το ΠΑΣΟΚ να εξωθηθεί να αποκτήσει θέσεις τις οποίες σε μεγάλο βαθμό δεν έχει.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License