ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ, ΤΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥΣ

Μετά από μια μεθοδευμένη κίνηση της πρυτανείας πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 27 Μαρτίου συνεδρίαση της Συγκλήτου του ΑΠΘ με μοναδικό θέμα την «αντιμετώπιση» της συνεχιζόμενης κατάληψης του κτιρίου διοίκησης από φοιτητικούς συλλόγους και φοιτητές-φοιτήτριες αλλά και εργαζόμενους με αιχμή το μεγάλο αίσχος των εργολαβιών στο ΑΠΘ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Μετά από μια μεθοδευμένη κίνηση της πρυτανείας πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 27 Μαρτίου συνεδρίαση της Συγκλήτου του ΑΠΘ με μοναδικό θέμα την «αντιμετώπιση» της συνεχιζόμενης κατάληψης του κτιρίου διοίκησης από φοιτητικούς συλλόγους και φοιτητές-φοιτήτριες αλλά και εργαζόμενους με αιχμή το μεγάλο αίσχος των εργολαβιών στο ΑΠΘ. Η Σύγκλητος του ΑΠΘ και ο πρύτανης προχώρησαν σε απειλές κατά των συμμετεχόντων στη κατάληψη. Αφήνοντας ανοιχτή την εισαγγελική παρέμβαση προκειμένου να γίνει «αποκατάσταση της παραβίασης (!)του Ασύλου που υφίσταται όλη η πανεπιστημιακή κοινότητα» όπως προκλητικά και χυδαία αναφέρεται στην ανακοίνωσή της.

Κυβέρνηση, πρυτανεία, καθηγητικό κατεστημένο (γαλάζιο, πράσινο και ροζ)  και ΜΜΕ νομίζοντας ότι βρήκαν την «χρυσή ευκαιρία», επιχειρούν να ξαναανοίξουν το ζήτημα ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΣΥΛΟΥ και ΤΗΣ ΕΙΣΟΔΟΥ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ  στους πανεπιστημιακούς χώρους. Πάνε να εφαρμόσουν την αντιδραστική διάταξη του ΝΟΜΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟ που ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΕΙ τις ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ και τους ΑΓΩΝΕΣ των φοιτητών και των σπουδαστών. Ανοίγουν έτσι τον ασκό του Αιόλου, προσπαθούν να διαμορφώσουν ένα καθεστώς φόβου και υποταγής. Ποιοι;

Αυτοί που χρόνια τώρα συνεργούσαν στο ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΙΟ που ανθεί στο ΑΠΘ με τις εργολαβίες.

Αυτοί που έκαναν πως δεν ήξεραν τίποτε για τις ΑΘΛΙΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ εργασίας εκατοντάδων εργαζομένων που δουλεύουν μέσω των εργολαβιών στο ΑΠΘ.  Εργαζόμενοι οι οποίοι είναι όμηροι του κάθε εργολάβου, πολλοί από αυτούς δε  για μία ή και δύο δεκαετίες.

Αυτοί που με την ουσιαστική συμφωνία τους στον ΝΟΜΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ανοίγουν την πόρτα στη ΜΕΡΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ και τις ΕΛΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ  φοιτητών και φοιτητριών που έχουν ανάγκη τη δουλειά για να μπορέσουν να σπουδάσουν.

Αυτοί, υποκριτικά δήθεν συμφωνούν με τον αγώνα των φοιτητών για την κατάργηση των εργολαβιών αλλά κινητοποιούνται για να την ποινικοποιήσουν! 

Να μην τους αφήσουμε! Καλούμε όλους τους φοιτητικούς συλλόγους να πάρουν θέση απέναντι σ’ αυτή την προκλητική τους στάση και μεθόδευση.

Να υπερασπίσουν το δικαίωμα της νεολαίας να αγωνίζεται.

Να καταδικάσουν την φασίζουσα λογική της αντισυγκέντρωσης στην οποία καλεί η Σύγκλητος για την Τρίτη 31 Μαρτίου.

Να διατρανώσουν σε όλους τους τόνους πως το Άσυλο είναι της νεολαίας, του λαού και των αγώνων τους και θα το υπερασπίσουν απέναντι σε οποιαδήποτε προσπάθεια παραβίασης / κατάργησής του.

Αυτή την ώρα δεν έχουν θέση οι ίσες αποστάσεις γιατί αποτελούν ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ στην μεθοδευμένη κίνηση της κυβέρνησης της ΝΔ, του καθηγητικού κατεστημένου και των ΜΜΕ να ΠΑΡΑΒΙΑΣΟΥΝ ΤΟ ΑΣΥΛΟ.   

 

Ø                 ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΙΩΝ.

Ø                 ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ

Ø                 ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ, ΤΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥΣ

 

29/03/2009

 

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ

Α.Π.Θ, ΠΑ.ΜΑΚ, Τ.Ε.Ι.Θ


http://resistenciaelotta.blogspot.com/


Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License