Εξίσωση ορίων ηλικίας και προπαγάνδα των ΜΜΕ

Η τρομολαγνεία συνεχίζεται με άλλο τρόπο.

Από χθες τα ΜΜΕ έχουν εξαπολύσει μια σφοδρή προπαγάνδα με σκοπό να τρομοκρατήσουν τις γυναίκες ώστε να θεωρήσουν δεδομένο την αύξηση των ορίων ηλικίας ώστε να γίνουν ίδια με αυτά των αντρών. Στο ίδιο μήκος κύματος και οι εργατοπατέρες βροντοφωνάζουν οτι δε θα επιτρέψουν να γίνει κάτι τέτοιο. Κανένας δεν έχει βάλει ζήτημα να μειωθούν τα όρια ηλικίας των αντρών!

από @ 26/03/2009 6:16 μμ.


Για να βάλουν αίτημα μείωσης ορίου ηλικίας για τους άντρες, θα έπρεπε να είχαν πάρει στα σοβαρά και να αγωνίζονταν εδώ και χρόνια εναντίον όλων των νόμων που άρχιζαν να ψηφίζονται επί ΠΑΣΟΚ εναντίον της πρόωρης συνταξιοδότησης των γυναικών.

από . 26/03/2009 7:21 μμ.


το ότι ο χαρακτήρας της ασφάλισης είναι επαγγελματικός και όχι κοινωνικός όπως ορίζει η ΕΕ;
Δεν είναι δηλαδή υποχρέωση ενός κράτους να ελέγχει και να διασφαλίζει σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα τις συντάξεις του εργαζόμενου/της εργαζόμενης αλλά αυτό εναπόκειται στη βούληση του κάθε εργοδότη; Αν θεωρήσει ο εργοδότης ότι δεν πρέπει να τον/την ασφαλίσει/κολλήσει ένσημα, είναι ελεύθερος να το κάνει;

παρήγαγε συνταξιούχους, την εκλογική του πελατεία !

Η πρόωρη συνταξιοδότηση των γυναικών (που απασχόλησε το Ευρωπαϊκό δικαστήριο, ύστερα από προσφυγή άντρα δημοσιοϋπαλληλου) αφορά ΜΟΝΟ τους δημοσιοϋπάλληλους και, μάλιστα, τις γυναίκες ΜΗΤΕΡΕΣ, ΟΧΙ τις ΑΓΑΜΕΣ.

Δεν υφίσταται πρόωρη συνταξιοδότηση για τουςεργαζόμενους εκτός δημοσίου.

Πάντως, η απόφαση του Ευρωπαϊκού δικαστηρίου έμμεσα αφήνει να εννοηθεί ότι μπορούν να εξισωθούν τα όρια συνταξιοδότησης για ΓΟΝΕΙΣ, ανεξάρτητα φύλλου. Μια τέτοια ρύθμιση δεν θα αντίκειται στην Ευρωπαϊκή νομοθεσία, αφού δεν θα θεωρείται διάκριση με βάση το φύλλο, αλλά κοινωνική σύνταξη σε έναν από τους δύο γονείς (θα το επιλέγουν οι ίδιοι για το ποιός από τους δύο θα κάνει χρήση των ευεργετημάτων της πρόωρης συνταξιοδότησης).

Αν περάσουν τέτοια ρύθμιση ανοίγει ο δρόμος για τον ιδιωτικό τομέα.

Γιατί ΜΟΝΟ οι δημοσιοϋπάλληλοι νάχουν γονεϊκό προνόμοιο πρόωρης συνταξιοδότησης ?

Θα πέσει πολύ διαπραγμάτευση. Βλέπουμε ...

 

 


Γι' αλλη μια φορά σ' άλλο ένα θέμα.
Παιδιά έχουμε χουντα. Όσα έχουμε δει το τελευταίο διάστημα συγκρίνονται μόνο με την τηλεόραση των ΗΠΑ πριν απ' τον πόλεμο στο Ιράκ.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License