Ασφάλεια


SSL - Ασφαλής σύνδεση

Η ασφαλής σύνδεση (μέσω SSL/TLS) με το athens.indymedia.org έγινε υποχρεωτική. Το νέο πιστοποιητικό έχει εκδοθεί από την Let's Encrypt, με ημερομηνία έκδοσης 1/3/2021 και ημερομηνία λήξης 4/3/2021. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε το έγκυρο πιστοποιητικό, με το σωστό αποτύπωμα. Σε Mozilla Firefox γίνεται ως εξής:

    1. Κάνουμε κλικ στο κουμπάκι που υπάρχει ακριβώς αριστέρα από το https:// στην μπάρα διευθύνσεων
    2. Πατάμε το κουμπί "Περισσότερα για αυτή την ιστοσελίδα"
    3. Πατάμε προβολή πιστοποιητικού.
    4. Ελέγχουμε ότι στο κάτω μέρος της καρτέλας που άνοιξε γράφει:


FingerprintsSHA-256 B5:E3:C8:BB:D2:6E:32:74:1B:CF:FD:09:A1:A7:D1:55:CF:39:4A:D4:94:77:C3:6D:01:54:2F:92:78:DE:B1:3E
SHA1 :F5:DF:4B:D9:3E:C1:05:77:32:4F:37:6C:4A:1F:92:BF:9C:9A:21:E5


Συνιστάται επίσης η εγκατάσταση του addon HTTPS-Everywhere από την διεύθυνση https://www.eff.org/files/https-everywhere-latest.xpi ώστε να χρησιμοποιείται αυτόματα η ασφαλής σύνδεση από όλα τα link που δείχνουν στο Indymedia.

  Ανωνυμία

Στο πλαίσιο μιας συνεχούς προσπάθειας τεχνικών βελτιώσεων του Athens Indymedia, το site είναι πλέον διαθέσιμο και ως κρυμμένη υπηρεσία (hidden service) στο δίκτυο του Tor [1]. Το Tor είναι ένα παγκόσμιο δίκτυο κόμβων, μέσω των οποίων δρομολογείται κρυπτογραφημένα η δικτυακή κίνηση, με στόχο την σχετική ανωνυμία χρηστών και υπηρεσιών.

Χρησιμοποιώντας έναν Tor Browser [2], λογισμικό που διανέμει το Tor Project, μπορείτε να ανοίξετε και να χρησιμοποιήσετε κανονικά το Athens Indymedia στη διεύθυνση : https://gutneffntqonah7l.onion .  Την διεύθυνση αυτή μπορείτε να χρησιμοποιείτε και σε περιπτώσεις που το athens.indymedia.org αντιμετωπίζει τεχνικά προβλήματα. Η κρυμμένη υπηρεσία προσφέρει ένα επιπλέον βαθμό ασφάλειας και ανωνυμίας, για ευαίσθητες δημοσιεύσεις.

Το Athens Indymedia, ακολουθώντας την πολιτική όλων των Indymedia δεν τηρεί αρχείο με τις IP των χρηστών που διαβάζουν ή αναρτούν δημοσιεύσεις. Κάνοντας χρήση του Tor Browser όμως, μπορείτε να αποφύγετε στοχευμένη ή μη παρακολούθηση σε άλλα σημεία του δικτύου. Με άλλα λόγια, η IP σας δεν θα φτάσει ποτέ στο Athens Indymedia.

Είναι αναμενόμενο να παρατηρήσετε μια κάποια καθυστέρηση στην πλοήγηση μέσω Tor, ιδίως την πρώτη φορά που θα ανοίγετε τη σελίδα.

Απέναντι στην διαρκή όξυνση της κρατικής καταστολής,απέναντι στα επιλεκτικά χτυπημάτα σε υποδομές του ανταγωνιστικού κινήματος, απέναντι σε μια κατάσταση διαρκούς και διευρυμένης επιτήρησης των ζωών μας, προτάσσουμε την ελεύθερη έκφραση, την αντιπληροφόρηση και την συλλογική αυτοπροστασία (και σε τεχνικό επίπεδο).

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License