Προβολή ταινίας "Mondy Python and the Holy Grail"

από Κατάληψη Ανάληψης


Η ευφυέστατη ομάδα των Monty Python, στην πρώτη τους μεγάλου μήκους ταινία, αναλαμβάνει να κατακρεουργήσει τον θρύλο του Βασιλιά Αρθούρου και των Ιπποτών της Στρογγυλής Τραπέζης.

“Αναρχικοί” στο πνεύμα και “ανυπάκουοι”, θέλησαν μέσα από το χιούμορ και τον σαρκασμό να…στηλιτεύσουν γελοία πρότυπα, ιδέες, τάσεις, θρησκευτικά ταμπού και θεσμούς. Με την κινηματογραφική σάτιρα  πετυχαίνουν τους στόχους: θρησκεία, πολιτικό κατεστημένο, κοινωνική αδικία, ηθικολογική υποκρισία, εθνικό μεγαλείο, ιστορικοί μύθοι και η (ανίκητη) ανθρώπινη βλακεία.

Το κατειλημμένο αναψυκτήριο της ανάληψης βρίσκεται εντός του πάρκου της αναλήψης στον Βύρωνα. Η πρόσβαση είναι εφικτή με το λεωφορείο 732 (9η στάση Φορμίωνος), το τρόλεϊ 11 (24ωρο) στην στάση αγορά και τα λεωφορεία 203, 054 (στάση αγορά επίσης).

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License