Σαχτζάτ Λουκμάν: Παρών - Αντιφασιστική Διαδήλωση

από ΟΡΜΑ - Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού

Η κυβέρνηση της ακροδεξιάς συντηρεί με νύχια και με δόντια μια Χρυσή Αυγή που βρίσκεται στην "εντατική". Το ίδιο το σύστημα προσπαθεί να ξεπλύνει τους δηλωμένους νεοναζί, με πιο τρανή απόδειξη την πρόταση "ποινής" της εισαγγελέως στη δίκη της συμμορίας. Σήμερα η κυβέρνηση έχει σαν πρωταρχικό σκοπό της την διάλυση δύο σημαντικών πολιτικών κατακτήσεων του κινήματος, το αντιφασιστικό και το αντιρατσιστικό. Η στοχόποιηση των καταλήψεων, τα απάνθρωπα μέτρα εναντίων των προσφύγων, αλλά και το γενικότερο κλίμα τρομκοκρατίας που έχουν σπείρει στους κύκλους των αγωνιστών είναι μερικά παραδείγματα από την επιθετική διάθεση απέναντι στο ταξικό κίνημα στην Ελλάδα από την ΝΔ.

Μέσα σε αυτό το κλίμα διαδηλώνουμε στα Πετράλωνα στην μνήμη του αδικοχαμένου Λουκμάν από την ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής. Ο Λουκμαν υπήρξε ο πρώτος μετανάστης που δεν ήταν "άγνωστος" δολοφονημένος από "αγνώστους", αλλά ρατσιστικά εκτελεσμένος από ταυτοποιημένους χρυσαυγίτες.

Δεν θα επιτρέψουμε στην ΝΔ, την κυβέρνηση του εθνικισμού και του ακροδεξιού ρεβανσισβού να ξεπλύνει τους ναζί. Ο Λουκμάν δηλώνει παρών, όπως οφείλουμε να κάνουμε και εμείς αυτήν την Παρασκευή. Οι φασίστες δεν χωράνε πουθενά, τσακίστηκαν από τον Μαχητικό Αντιφασισμό και θα διαλυθούν οριστικά.

Καλούμε εργαζομένους και νεολαία στην αντιφασιστική διαδήλωση στα Πετράλωνα, την Παρασκευή 17/01 στις 18:00 στην πλατεία Μερκούρη στη μνήμη του Σαχτζάτ Λουκμάν και να προτάξουμε την διεθνιστική ταξική αλληλεγγύη απέναντι σε ακροδεξιά και εθνικισμό.

Αθήνα, 14/01/2020

ΟΡΜΑ - Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License