Συνέντευξη Τύπου για τους 2 Τούρκους πολιτικούς κρατούμενους

από ΑΤΙΚ-Συνομοσπονδία Τούρκων Εργαζομένων στην Ευρώπη


Να σταματήσουμε τις επιθέσεις στους/στις μετανάστες/τριες!

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΈΡΩΣΗ ΤΟΥ ABDULLAH GURLEK ΚΑΙ VEDAT YELER!

Απο οταν η Ν. Δ., κόμμα δεξιάς κατεύθυνσης, ανέλαβε τον κυβερνητικό ρόλο, το ελληνικό κράτος, αύξησε τις επιθέσεις ενάντια σε μετανάστες /τριες. Η Ελλάδα, εκκενωσε τα "κατειλλημενα" σπίτια, όπως είχαν δηλώσει, αμέσως μετά την ψήφιση νέων μέτρων. Αυτοί οι νέοι νόμοι, στοχοποιουν μετανάστες /τριες και αιτουντες άσυλο, μέσω αστυνομικών επιχειρήσεων, ενω τους εξαναγκαζουν να μείνουν σε εντελώς ανθυγιεινες πόλεις-κοντεινερ.

Τούρκοι και Κουρδοι ακτιβιστές /τριες των οποίων οι πολιτικές ταυτότητες είναι γνωστές, πλήττονται εξίσου απο την πολιτική αυτή του ελληνικού κράτους. Τους τελευταίους μήνες, τα κρούσματα επιθέσεων σε τουρκους και κουρδους αγωνιστές, έχουν αυξηθεί σημαντικά. Αυτό το νέο κύμα επιθέσεων και καταστολής συνάδει με τις αντι-μεταναστευτικες πολιτικές. Βασανισμοι και παράνομες επαναπροωθησεις προσφύγων που έχουν περάσει τα σύνορα Τουρκία - Ελλάδα "παράνομα", καταγγελονται ολο και πιο συχνά σε ειδήσεις και μιντια. Οι απανθρωπες συνθήκες των καμπ, στα οποία διαμένουν οι πρόσφυγες, καθώς και οι σεξουαλικες επιθέσεις σε γυναίκες και παιδιά, συντελούν στην χειροτερεψη της κατάστασης.

Πολιτικοί πρόσφυγες που εχουν διαφύγει του εγκλεισμού και των βασανιστηριων απο το φασιστικό Τουρκικό κράτος, κρατούνται απο την Ελ.αστυνομία και παραδίδονται πίσω στην Τουρκια και έρχονται αντιμέτωποι με πολλά χρόνια εγκλεισμού και βασαμιστηριων σε καθημερινή βάση.

Η παράνομη επαναπροωθηση μεταναστών /τριών σε Έβρο και Αιγαίο προβάλλονται και στον τύπο. Αυτές οι παράνομες ενέργειες καταγγελονται επίσης και απο διάφορους διεθνείς οργανισμούς. Μασκοφόροι αστυνομικοί μαζι με διάφορους άλλους παρακρατικους, χτυπάνε μετανάστες /τριες, κατασχουν λεφτά και αλλα προσωπικά αντικείμενα. Οι πρόσφυγες, αναγκάζονται να μένουν γυμνοί /ες και να στέλνονται πίσω με βάρκες.

Άνθρωποι που προσπαθούν να προστατέψουν τις οικογένειες τους και τους φίλους /ες τους απο τις συστηματικές επιθέσεις της αστυνομίας και τωμ συμμοριών που υπάρχουν στα ελ. Σύνορα, συλλαμβανονται σαν "εγκληματίες" απο το ελληνικό κράτος και αντιμετωπίζουν πολυχρονες φυλακίσεις. Επαναστάτες /τριες, συλλαμβανονται με ψευδείς κατηγορίες και φυλακιζονται. Πρόσφατο παράδειγμα, αποτελούν οι Gurlek και Vedet, που συνελήφθησαν απο την αστυνομία στις 13 Φλεβάρη 2019 και ακομα περιμένουν την δίκη οπου κατηγορουνται για διακίνηση ανθρώπων, κακούργημα με πολυετή ποινή φυλάκισης. Τον Ιούνη του 2019,η δικη πήρε αναβολή για τον Γενάρη του 2020. Η προφυλάκιση τους και η άρνηση διεξαγωγής της δικης ειναι απαράδεκτη.

Το ελληνικό κράτος και η Ν. Δ., θα πρέπει άμεσα να τελειώσουν με τις πρακτικές αυτές ενάντια σε πρόσφυγες, Τούρκους και Κούρδους αγωνιστές /τριες. Τελος στις επαναπροωθησεις, βασανισμους και κακες συνθήκες διαβίωσης.

Οι επαναστάτες/τριες που η πολιτική τους ταυτότητα ειναι γνωστή, πρέπει να ελευθερωθουν άμεσα.

Τελος στην αντιμεταναστευτικη πολιτική!Τελος στις παρανομες επαναπροωθησεις!

Ζητω η επαναστατική αλληλεγγύη

Πλατφόρμα δράσης Τουρκία / ΚουρδιστάνΔεκέμβρης 2019

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License