Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες/ίσσες σε Ματρόζου & Παναιτωλίου

από Συνέλευση αλληλεγγύης

Το πρωι του Σαββάτου οι αστυνομικές δυνάμεις προστασίας των αρπακτικών του real estate ξαναεμφανίστηκαν στην γειτονιά μας, το Κουκάκι. Όλοι αυτοί που μετατρέπουν την γειτονιά μας σε εμπόλεμη ζώνη (ΜΑΤ, ΥΜΕΤ, ΔΕΛΤΑ, ΟΠΚΕ, ΔΙΑΣ) δεν είναι τίποτα άλλο παρά οι δυνάμεις προστασίας αυτών που μετατρέπουν ολόκληρες γειτονίες σε απέραντα ξενοδοχεία χωρίς κανένα όριο, ξεσπιτώνοντας κόσμο και διαλύοντας κοινωνικούς δεσμούς. Και δεν δίστασαν για άλλη μια φορά να βγάλουν το σαδιστικό μίσος τους, σε όλες εκείνες που πάνε κόντρα στα σχέδια των επενδυτών, που ζητάνε γειτονιές αλληλεγγύης και κοινότητας. Όπως αποτυπώνεται και σε δεκάδες βίντεο χτυπήσαν με λύσσα και απρόκλητα την συγκέντρωση αλληλεγγύης στις επανακαταλήψεις των κτιρίων Ματρόζου 45 και Παναιτωλίου 21.

Το ίδιο έκαναν και την επόμενη μέρα στη συγκέντρωσή αλληλεγγύης στούς/ις συληφθέντες /ίσσες έξω από τα Δικαστήρια στην Ευελπίδων συλλαμβάνοντας δύο ακόμα συντόφους.

Οι σκέψεις μας βρίσκονται στο πλευρό των συλληφθέντων που χτυπήθηκαν από την αστυνομία.

Οι σκέψεις μας βρίσκονται στο πλευρών των γειτόνων μας που υπερασπίστηκαν τα κτίρια τους από τους πάνοπλους πραιτοριανούς.

Όλοι εμείς οι γείτονες, οι εργαζόμενες, οι άνεργοι, οι από τα κάτω δεν θα σταματήσουμε να μιλάμε και να δρούμε για τα κοινωνικά ζητήματα της στέγης, της φτώχιας και των αποκλεισμών.

Για όλες και όλους, που αισθάνονται τον ζόφο του κόσμου των αφεντικών να τους κυκλώνει, τώρα είναι η στιγμή να βρεθούν στον δρόμο του αγώνα, τώρα είναι στιγμή να οργανωθούν και να δράσουν. Στην κατάληψη/στέκι/συλλογικότητα της γειτονιάς, στο στέκι και τους συλλόγους της σχολής, στο σωματείο και τις εργατικές ομάδες.

Αλληλεγγύη στις καταλήψεις και τους συλληφθέντες

Έχουμε να κερδίσουμε έναν ολόκληρο κόσμο! Έχουμε να χάσουμε μόνο τους φόβους μας!

  • Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες/ισσες: Δευτέρα 13/01, 10:30πμ, Δικαστήρια Ευελπίδων, Κτίριο 16

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License