Προβολή ταινίας "Dog day afternoon"

από Κατάληψη Ανάληψης


Αληθινή ιστορία που συνέβη στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης στις 22 Αυγούστου 1972, όταν δύο νεαροί επιχείρησαν να ληστέψουν μια τράπεζα της περιοχής.

"...ο βασικός λόγος που έκανα ό,τι έκανα ήταν για να σώσω τη ζωή κάποιου που αγαπούσα πάρα πολύ. Το όνομά του ήταν Ερνστ Άρον (Ernest Aron) - τώρα ονομάζεται Λιζ Έντεν (Liz Debbie Eden) - και ήταν ομοφυλόφιλος. Ήθελε να κάνει εγχείρηση αλλαγής φύλου για να γίνει γυναίκα. Τον γνώρισα το 1971 σε μια γιορτή της ιταλικής κοινότητας της Νέας Υόρκης, δυο χρόνια αφότου είχα χωρίσει από την σύζυγό μου Κάρμεν. Ο Ερνστ και εγώ παντρευτήκαμε στο Γκρήνουιτς Βίλλατζ τον Απρίλιο του 1971 σύμφωνα με το ρωμαιοκαθολικό τυπικό. Προσπαθούσε απελπισμένα να μαζέψει τα λεφτά για την εγχείρηση και μάλιστα στις 20 Αυγούστου εκείνης της χρονιάς, την επομένη των γενεθλίων του έκανε απόπειρα αυτοκτονίας. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου έφτασε κοντά στον θάνατο αλλά σιγά-σιγά ανέρρωσε και μεταφέρθηκε στο ψυχιατρικό τμήμα του νοσοκομείου. Στις 21 Αυγούστου πήγα να τον επισκεφτώ και να πετύχω την έξοδό του από το ψυχιατρείο αλλά οι γιατροί είπαν ότι δεν μπορούσαν να τον αφήσουν να φύγει και ότι θα παρέμενε εκεί πολύ καιρό. Έτσι ένιωσα ότι έπρεπε να κάνω τα πάντα για να του σώσω τη ζωή..."

απόσπασμα από το γράμμα που δημοσιοποίησε ο ένας από τους νεαρούς την επομένη της πρεμιέρας της ταινίας.

Πρόσβαση με ΜΜΜ : 214 (9η Φορμίωνος)

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License