Συγκέντρωση ενάντια στην επίσκεψη του σφαγέα του παλαιστινιακού λαού Νετανιάχου

από Πρωτοβουλία αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό

Σήμερα, στις 2 Γενάρη του 2020, πραγματοποιείται επίσκεψη στην Αθήνα του αιματοβαμμένου με το αίμα του παλαιστινιακού λαού πρωθυπουργού του Ισραήλ Νετανιάχου προκειμένου να υπογράψει από κοινού με τον Έλληνα πρωθυπουργό και τον Κύπριο πρόεδρο τη συμφωνία “East Med Act”. Πρόκειται για μια συμφωνία που στο επίκεντρό της βρίσκεται η αναβάθμιση της θέσης των ΗΠΑ στην ευρύτερη Ανατολική Μεσόγειο μέσω της εμβάθυνσης της στρατιωτικής και ενεργειακής συνεργασίας του άξονα Ελλάδας- Κύπρου- Ισραήλ- Αιγύπτου.

Η συμφωνία αυτή περιλαμβάνει την δημιουργία ενός αγωγού έκτασης 1.900 χλμ σε μεγάλα βάθη μέσω του οποίου θα μεταφέρεται φυσικό αέριο από κοιτάσματα της Ανατ. Μεσογείου στην Ευρώπη. Η ελληνική κυβέρνηση, πανηγυρίζει για την επίτευξη αυτής της συμφωνίας τονίζοντας τη σπουδαιότητα του αγωγού για την αναβάθμιση της ελληνικής θέσης ως διαμετακομιστικού κόμβου. Αυτό που δεν αναφέρει όμως είναι ότι πρόκειται για μια επαίσχυντη συμφωνία η οποία δεν παρέχει καμία λύση για την οικονομική κρίση παρά μόνο αποσκοπεί στην εδραίωση των ΗΠΑ και Ισραήλ στην περιοχή με κάθε τρόπο και την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων από τις προαναφερθείσες δυνάμεις και τις ευρωπαϊκές εταιρείες. Ότι η συμφωνία αυτή παραβιάζει κάθε κυριαρχικό δικαίωμα του παλαιστινιακού λαού και συντελεί στην περαιτέρω κλοπή και αφαίμαξη των παλαιστινιακών ενεργειακών πόρων. Η κυβέρνηση της ΝΔ, άξιος συνεχιστής του “έργου” της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, συσφίγγει κι άλλο τις σχέσεις με το σιωνιστικό κράτος, βοηθώντας με κάθε τρόπο το Ισραήλ να επιβάλλει την ηγεμονία του στην Ανατολική Μεσόγειο, πατώντας κυριολεκτικά επί των πτωμάτων ενός ολόκληρου λαού, της Παλαιστίνης. Και κάνουν ό,τι μπορούν για να γίνει κι η Ελλάδα συνένοχη στις εγκληματικές πολιτικές τους.

Η επίσκεψη του σφαγέα Νετανιάχου αποτελεί μια ακόμα πρόκληση των αδυσώπητων πολιτικών των κυβερνήσεων της χώρας μας. Χρόνια ολόκληρα συντελείται γενοκτονία εις βάρος του παλαιστινιακού λαού. Χρόνια ολόκληρα συνεχίζεται η πολιορκία της Γάζας, ο εκτοπισμός των Παλαιστινίων απ' τη γη τους, οι καθημερινές δολοφονίες, οι βασανισμοί. Και τώρα, την ίδια στιγμή που πραγματοποιούνται αεροπορικές επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας, τη ίδια στιγμή που καταπατούν το ίδιο τους το Διεθνές Δίκαιο, οι μακελάρηδες των λαών έρχονται καλοδεχούμενοι στη χώρα μας από τα ντόπια τσιράκια του κεφαλαίου. Ξεχνούν όμως πως ο ελληνικός λαός ήταν ανέκαθεν στο πλευρό των Παλαιστινίων. Οι αγώνες για απελευθέρωση της Παλαιστίνης γαλούχησαν γενιές και γενιές σπέρνοντας την οργή σε κάθε αγωνιζόμενο και προοδευτικό άνθρωπο βλέποντας αυτή την άνιση μάχη μεταξύ του Δαυίδ και του Γολιάθ.

Ας κάνουμε ξεκάθαρο για άλλη μια φορά, με όλες μας τις δυνάμεις, ότι ο σφαγέας του παλαιστινιακού λαού Νετανιάχου δεν είναι ευπρόσδεκτος στην Ελλάδα. Ας δείξουμε με κάθε τρόπο ότι όσο αγωνίζεται η Παλαιστίνη τίποτα δεν έχει τελειώσει. Καμία συνενοχή καμιά συνεργασία της Ελλάδας με το εγκληματικό κατοχικό σιωνιστικό κράτος. Όσο υπάρχει Παλαιστίνη η ελπίδα ζει!

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 2/1/2020, 18:00, ΜΕΤΡΟ ΠΑΝΟΡΜΟΥ

ΕΞΩ Ο ΣΦΑΓΕΑΣ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΑΠ' ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ!

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ!

Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License